Tournee Frankrijk 2016

Ook in 2016 werden concerten gegeven in Frankrijk, in het gebied van de Dordogne. Belangstelling was er uiteraard van Nederlandse bewoners en toeristen, maar ook van Franse inwoners. Op woensdag 4 mei vond een optreden plaats in de Salle Eugène Le Roy in Le Bugue. Het programma was als volgt:

Georg Friedrich Händel, Arrival of the Queen of Sheba
Georg Philip Telemann, altvioolconcert
Gebroeders Pla, Concert voor twee hobo’s
Alec Wilder, Air for hobo and strings
Antonio Vivaldi, Concert funèbre in Bes
Johann Sebastian Bach, Cantate BWV 199 Mein Herze schwimmt in Blut.

Solisten waren Constance Brugmans, altviool, Eric van der Geer, hobo, Dineke Visser, hobo en althobo, Corina Overgaauw, sopraan. Het concert werd besloten met een speciale toegift: een voor de gelegenheid geschreven arrangement van John Lennons Imagine.

Op zaterdag 7 mei werd in een gezamenlijk optreden onder meer de Cantate BWV 84 Gib den Hungrigen dein Brot uitgevoerd. En uiteraard werd ook Imagine herhaald. Soliste was Corina Overgaauw.

De orkestleden verbleven op de camping Le Clou. Hier werden opnames gemaakt voor een programma van omroep Max, en hoewel de opzet van dit programma niets met muziek te maken had, werden toch orkestrepetities gefilmd en vervolgens uitgezonden.

Op vrijdag 6 mei werden enkele hoogtepunten gebracht in een speciaal concert op de camping in een prachtige ambiance met schitterend weer.