Musici

NigelNigel Hutson (continuo, dirigent) is in het Verenigd Koninkrijk geboren; daar studeerde hij orgel onder Dilys Lloyd en compositie onder William Matthias. Naast De Bachfreunde speelt hij regelmatig continuo bij diverse projecten en hij is bovendien actief als componist. Sinds 1990 is hij vaste organist van de Meerburgkerk in Zoeterwoude-Rijndijk.

 

SONY DSC

Corina Overgaauw (sopraan) was leerling van Elsa Hernàdy en Maria Daane. Ze heeft als solist meegewerkt aan projecten zoals The Young Messiah, The Young St. Matthew Passion (in Nederland en België), en The Ten Commandments.
Ook was zij als solist betrokken bij liturgische muziek, zoals De Graankorrel Bloeit. Ze heeft twee koren gedirigeerd en heeft bij een Oratoriumvereniging en het Kamerkoor Entre Nous gezongen.
Op dit moment is zij behalve solist bij Die Bachfreunde ook lid van een musicalkoor en een pas opgericht kamerkoor. Tijdens Kerst 2011 heeft zij gezongen met Ernst Daniël Smid. Nu heeft zij zangles bij Pieter-Jan van den Berg.
 

defNelleke-2Nelleke Tegelaar begon op 8-jarige leeftijd met vioolspelen in Dordrecht aan de toonkunstmuziekschool. Zij heeft o.a. les gehad van Judith ten Bosch, Nico Damsteeg, Nico Max en Clara Brouwer.
Ze heeft in veel symphonieorkesten gespeeld waaronder het Dordts- en Zeeuws jeugdorkest, Roosendaals symfonieorkest met verschillende solisten waaronder Marien van Staalen, en onlangs heeft ze meegewerkt aan een Zuid-Amerikaans programma met Carel Kraaijenhof.
Zij was de violiste in muziekcollectief “Speelgoed”. Nu speelt zij in het Cui-orkest. Daarnaast legt zij zich toe op beeldende kunst.
 
defhansDSC03215Hans van der Wulp  volgde lessen in vioolspel en muziektheorie bij Willem Theuerzeit en Cora van Dijk. Hij speelde in diverse amateurorkesten, nu in het Cui-orkest in Rockanje. Hij is docent muziek bij de Stichting Cultuureducatie en lid van de Culturele Raad van de gemeente Goeree-Overflakkee.

 
 

SONY DSCLenie van Witzenburg (viool) heeft het vioolspelen van huis uit meegekregen: haar vader was violist. Zij heeft les gehad van A. van Pelt en zij maakte deel uit van ad hoc ensembles onder zijn leiding. Zij heeft vaak het Orlando festival bezocht en is mede-oprichter van het Cui Orkest waar zij lid van is (al meer dan 35 jaar).

 
 

SONY DSCElsa Galinsky (viool) bespeelt haar instrument vanaf de leeftijd van 14 jaar. Zij had les van A. van Pelt en Sylvain Kroon. Zij speelde in het Nijmeegs jeugdorkest, en speelt nu in het Cui Orkest vanaf 1990. Zij speelde ook mee in het Ars Medica International Orchestra te Brussel. Zij organiseert de optredens van de Bachfreunde. Zij is verder actief in de organisatie rond de voormalige synagoge De Sjoel te Brielle.

 

defConstSAM_2059Constance Brugmans-Bergijk speelt vanaf haar 10e jaar viool en kreeg les van Rita Holsheimer. Na 15 jaar viool gespeeld te hebben, heeft zij tevens de altviool leren bespelen en kreeg hierop les van Freek van Diest.
Constance heeft als violiste en altiste in vele orkesten gespeeld waaronder het Ridderkerks Symfonieorkest, het Telemann ensemble, het Cui orkest en Kamerorkest Ars Musica. Tegenwoordig wordt ze ook vaak als soliste gevraagd.
Ze valt als violiste/altiste nog steeds regelmatig in bij verschillende ensembles en orkesten en maakt tevens deel uit van een strijkkwartet en pianokwintet.
 
defElseDSCN5320Else Mulder-van Gemeren speelt cello vanaf haar 9e jaar en heeft les gehad van Lisa Claus. Zij speelde o.a. in het Cui Orkest te Rockanje en ad hoc projecten. Zij is beeldhouwer in klei, brons en taal en ook begeleidt zij mensen met een beperking via beeldende kunst naar hun kwaliteiten.

 
 
 

defDinekeDineke Visser was leerling van Hans Schmidt. Zij heeft in diverse amateur-ensembles gespeeld. Zij verleent regelmatig medewerking aan kerkconcerten. Zij speelt met Eric in het Cui-orkest te Rockanje. Onder begeleiding van dit orkest hebben zij in 2008 het concert voor 2 hobo’s en orkest van Lex van Delden uitgevoerd. Verder zijn zij verbonden aan het Tempesta Consort te Rozenburg en vormen zij sinds 1996 samen met Anton de Lange het Vesica-trio (dubbelriet-trio).

 

defEricEric van der Geer is leerling geweest van Simon Koeten en Anton de Lange. Hij heeft regelmatig in diverse amateur-ensembles gespeeld. Hij is verbonden aan het orkest Ars Medica International Orchestra te Brussel. Hij speelt nu veel met Dineke.