Tournee Frankrijk: Crest

Op woensdagmiddag 30 april gaven de Amis de Bach een concert in de kerkzaal van het Monastère des Clarisses in Crest. Dit als dank voor het aangenaam en probleemloos verpozen in het klooster, inclusief de mogelijkheid tot repeteren. Bijna alle kloosterzusters kwamen luisteren en toonden zich zeer enthousiast. Ook enkele gasten en zelfs enkele mensen van buiten konden de verleiding niet weerstaan het concert bij te wonen.

Het laatste concert werd gegeven op zaterdag 3 mei in de grote kathedraal van Crest. Deze ruimte heeft een schitterende akoestiek, een genot om daar te spelen, zoals blijkt uit deze opname van Handels Arrival of the Queen of Sheba

De publiciteit en de presentatie werden verzorgd door het bestuur van het fonds voor restauratie van het orgel. Zij zorgden er bovendien voor dat de musici niets tekort kwamen, onthaalden hen op een diner en zagen erop toe dat de kerk passend werd verwarmd, wat (zelfs in mei) nodig was. Na afloop werd het orkest vergast op een gezellige afscheidsborrel waarmee de spanning van de voorbije week op passende wijze werd verjaagd.