Tournee Frankrijk: Bédoin

Bédoin Bachfreunde kloosterkerk

Kloosterkerk St Nazareth Bédoin

Bédoin klooster affiche

Affiche met de gewijzigde locatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tournee van de Bachfreunde (inmiddels tijdelijk omgedoopt in Les Amis de Bach) begon op dinsdag 29 april 2014 in Bédoin aan de voet van de Mont Ventoux. In plaats van de grote centraal gelegen Eglise de Bédoin vond het concert plaats in het Dominicanerklooster St Nazareth. Hoewel er aanvankelijk ergernis bestond over deze plotselinge en onaangekondigde wijziging, bleek later dat de rijk versierde kloosterzaal een zeer mooie locatie is voor muziek en dat het er uiterst plezierig musiceren was.

Bachfreunde Bédoin
Repetitie in de kloosterkapel in Bédoin

 ’s Ochtends kon worden gerepeteerd voor de uitvoering dezelfde avond. De zaal was nagenoeg geheel gevuld. Er was kennelijk goede publiciteit aan het concert gegeven. Er waren vooral veel (Nederlandse) gasten van de plaatselijke camping.
Bédoin is de huidige woonplaats van de hoboleraar van Eric van der Geer Simon Koeten. Uiteraard was deze inmiddels hoogbejaarde musicus aanwezig, vergezeld van zijn dochter. Na afloop vond een emotioneel compliment plaats. Het concert verliep uitstekend en het publiek toonde zich na afloop zeer ingenomen met het gebodene.

Bachfreunde Bédoin uitvoering

Uitvoering met bijpassend kaarslicht

Bédoin ontvangst applaus

Het ensemble neemt het slotapplaus in ontvangst. Dirigent Nigel Hutson is even weg.

Bachfreunde Bédoin Koeten

Eric wordt gecomplimenteerd door dochter en vader Koeten

 


 

Onder meer werd in Bédoin gespeeld het Concerto voor Engelse hoorn en strijkers van Alan Ridout met als soliste Dineke Visser. De bijgaande opname is het derde deel: Psalm

 

.